ATRACTII TURISTICE

Va oferim o imagine de ansamblu a principalelor obiective turistice de vizitat din zona.

Room

Drumul Vinului

Vă invităm să experimentaţi Drumul Vinului din Prahova, să vizitaţi podgoria Dealu Mare, numită şi “Patria vinurilor roşii”, datorită climatului foarte bun pentru vinurile roşii. Unul dintre cele mai cunoscute vinuri din această zonă este Feteasca Negră care este numit şi “Ambasadorul vinurilor româneşti” datorită calităţilor lui deosebite şi recunoaşterii internaţionale.

Room

Crama Basilescu - Urlati

Fiind cea mai veche crama din Dealu Mare, cu o istorie si o traditie de peste 100 ani, crama organizeaza degustari, evenimente in aer liber, etc. Soiurile de struguri romanesti si internationale sunt cultivate pe cele 60 ha la Urlati – Feteasca Neagra, Cabernet sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Burgund, Sauvignon Blanc, Chardonnay – si cele 40 ha de la Pietroasele – Tamaioasa Romaneasca, Busuioaca de Bohotin, Feteasca Alba si Riesling Italian.

Room

Conacul Belu - Urlati

Muzeul „Conacul Bellu” Urlați, secție a MuzeuluiJudețean de Istorie și Arheologie Prahova, este parte a unui complex arhitectonic ce datează de la jumătatea secolului al XIX-lea și care i-a aparținut familiei Bellu. Aici este expus un bogat patrimoniu de artă plastică și decorativă, etnografie, cărți rare în ediții de lux, mobilier din diverse epoci, icoane ș iarme din sec. XVIII-XIX.

Room

Manastirea Jercalai - Urlati

Construită în anul 1731 biserica a servit vreme de două secole ca locaş de rugaciune credincioşilor din satul Luieriu-reghin, judeţul Mureş. Ridicându-şi o biserică de zid, obştea satului Luieriu a dăruit-o pe cea din lemn familiei regale, pentru Castelul Bran, în vecinătatea căruia a fost strămutată în anul 1932 şi fiind numită Biserica de lemn a Castelului.

Room

Tabăra de Sculptură Măgura

Ansamblul Tabara de sculptura Magura – Mănăstirea Ciolanu ocupă al doilea loc, după Vulcanii Noroioși, între cele mai căutate atracții turistice buzoiene. Ca pretext, Tabăra Măgura a reprezentat omagierea celor 16 secolescurse de la prima atestare documentară a Buzăului, dar și a străvechii tradiții locale a cioplitului în piatră.

Room

Muzeul Sarii - Slanic, Prahova

Muzeul Sării prezintă evoluți ametodelor de extracție a sării de la începuturi și până în prezent. Muzeul Sării este găzduit de Casa Cămărăşiei din Slănic, Prahova. Muzeul a fost inaugurat la 13 mai 2003 și expune documente privind istoria prelucrării sării, unelte și utilaje, cristale de sare și planșe geologice.

Room

Muzeul memorial Cezar Petrescu

Secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, Muzeul memorial “Cezar Petrescu” din Buşteni s-a deschis la 17 decembrie 1967, în casa în care scriitorul s-a statornicit în anul 1937. Intrând în posesia casei, Cezar Petrescu îşi împlinea visul din tinereţe.

Room

Manastirea Caraiman - Busteni

Manastirea Caraiman este o manastire ortodoxa aflata in localitatea Busteni, judetul Prahova, la poalele masivului Caraiman. Crucea de pe Caraiman parca strajuieste poteca ce duce pasii pelerinilor spre manastire. Mergand spre telecabina din Busteni, la un moment dat, pe partea stanga, un indicator si o icoana arata poteca, cu dale de piatra pe alocuri, ce duce spre manastire.

Room

Escapade Adventure Park

Escapade Adventure Park – Cumpatu din Sinaia dispune de o gama variata de activitati outdoor, menite sa relaxeze si sa distreze atat adultii, cat si copiii: trasee de catarare prin copaci, tiroliene, tir cu pusca de paintball, tir cu arcul, paintball in padure, jeep safari – self driving, treasure hunt – orientare cu busola.